jak to przekształcić na postać którą da się narysować
\(\displaystyle{ Re(z-2)=1}\)
przedstawić na płaszczyźnie zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 8 paź 2008, o 17:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gliwice
- Podziękował: 4 razy
przedstawić na płaszczyźnie zespolonej
dzięki, ale jeszcze nie do końca wiem czy łapie, czy jak by było:
\(\displaystyle{ Re(z-2+i)=1}\)
to rozumiem że dalej
\(\displaystyle{ y \mathbb{R}}\)?
\(\displaystyle{ Re(z-2+i)=1}\)
to rozumiem że dalej
\(\displaystyle{ y \mathbb{R}}\)?
- scyth
- Użytkownik
- Posty: 6392
- Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 1087 razy
przedstawić na płaszczyźnie zespolonej
obojętnie jakie \(\displaystyle{ y}\), cześć rzeczywista liczby \(\displaystyle{ 2+iy-1}\) zawsze będzie wynosić \(\displaystyle{ 1}\).