Pierwiastek z -1

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Monika B

Pierwiastek z -1

Post autor: Monika B »

Pierwiastek z -1 Wszystkich tych, którzy patrząc na ten temat postukali się w głowę, od razu uspokajam- nie mam zielonego (ani żadnego innego ;) pojęciao co w tym chodzi. Ja matematyki nie teges, dlatego tu jestem. Gdyby ktokolwiek z Was był na tyle dobry i pofatygował się z wyjśnienieniem mi niewyjaśnionego, byłaby bardzo wdzięczna. Pozdrawiam i z góry dziękuję. :))
Awatar użytkownika
g
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1552
Rejestracja: 21 sie 2004, o 16:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 59 razy

Pierwiastek z -1

Post autor: g »

google.com -> liczby zespolone, jednostka urojona.
Gość

Pierwiastek z -1

Post autor: Gość »

i*i=-1, czyli sqrt(-1)=sqrt(i*i*1)=sqrt(i*i)=i lub -i
ODPOWIEDZ