Narysuj na płaszczyźnie zespolonej \(\displaystyle{ \Re (z^2)=0}\)
\(\displaystyle{ z=x+yi \\
\Re(x^2+2xyi-y^2)=0 \\
x^2-y^2=0}\)
Mam teraz problem bo nie wiem równanie jakiej krzywej otrzymałem, więc nie wiem jak ją narysowac.
narysuj zbiór
-
- Użytkownik
- Posty: 3921
- Rejestracja: 10 gru 2007, o 20:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 1194 razy
narysuj zbiór
Zgubiłeś i przy 2xy. A jest to suma dwóch prostych:
\(\displaystyle{ x^2 - y^2 = (x+y)(x-y) = 0 \\
x+y = 0 x - y = 0}\)
\(\displaystyle{ x^2 - y^2 = (x+y)(x-y) = 0 \\
x+y = 0 x - y = 0}\)
narysuj zbiór
A co zrobić w sytuacjii, gdy mam narysować zbiór: \(\displaystyle{ x^{2}- y^{2} < 1}\) ?