\(\displaystyle{ (z^2+2z+2)(z^3-i)=0}\)
Prosze o pomoc bo zglupialem
rozwiąż równanie
- M Ciesielski
- Użytkownik
- Posty: 2524
- Rejestracja: 21 gru 2005, o 15:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bytom
- Podziękował: 44 razy
- Pomógł: 302 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 2278
- Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
- Podziękował: 41 razy
- Pomógł: 602 razy
rozwiąż równanie
tylko po co
lepiej skorzystaj z tego, że \(\displaystyle{ ab=0 a=0 b=0}\)
czyli rozwiąż w liczbach zespolonych równania :\(\displaystyle{ z^2+2z+2=0}\)oraz \(\displaystyle{ x^3+1}\) (w tym drugim najpierw rozłóż ze wzoru skróconego mnożenia )
lepiej skorzystaj z tego, że \(\displaystyle{ ab=0 a=0 b=0}\)
czyli rozwiąż w liczbach zespolonych równania :\(\displaystyle{ z^2+2z+2=0}\)oraz \(\displaystyle{ x^3+1}\) (w tym drugim najpierw rozłóż ze wzoru skróconego mnożenia )