Proste równanie z liczb zespolonych a dwa rozwiązania

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Snake1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 wrz 2008, o 14:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ns

Proste równanie z liczb zespolonych a dwa rozwiązania

Post autor: Snake1987 »

Witam!
Mam problem z równaniem:


\(\displaystyle{ U= \frac{240}{j0,2\cdot ft(\frac{1}{j0,2} + \frac{1}{j0,2} + \frac{1}{j0,4} \right) }}\)

W zeszycie mam wynik 24

mi wychodzi 96
który jest dobry?
Proszę o szybką odpowiedż
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11263
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3140 razy
Pomógł: 747 razy

Proste równanie z liczb zespolonych a dwa rozwiązania

Post autor: mol_ksiazkowy »

\(\displaystyle{ \frac{240}{1+1+0,5} =96}\)
ODPOWIEDZ