Jak obliczyć moduł tej liczby zespolonej??

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
blueangel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 13 wrz 2008, o 13:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 8 razy

Jak obliczyć moduł tej liczby zespolonej??

Post autor: blueangel »

\(\displaystyle{ \frac{1+i }{i}}\)
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

Jak obliczyć moduł tej liczby zespolonej??

Post autor: kuch2r »

zauwaz,ze:
\(\displaystyle{ \frac{1+i}{i}=\frac{i(1+i)}{i^2}=-(i+i^2)=1-i}\)
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11409
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3155 razy
Pomógł: 748 razy

Jak obliczyć moduł tej liczby zespolonej??

Post autor: mol_ksiazkowy »

wsk \(\displaystyle{ \frac{1+i}{i}= 1-i}\)
blueangel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 13 wrz 2008, o 13:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 8 razy

Jak obliczyć moduł tej liczby zespolonej??

Post autor: blueangel »

Dziękuję pięknie za pomoc
ODPOWIEDZ