Jak wygląda wykres:
\(\displaystyle{ f(z)=4e^{it}, t [-\frac{4}{3}\pi, \frac{4}{3}\pi]}\)
dziękuję za wszelką pomoc ...
wykres
- Emiel Regis
- Użytkownik
- Posty: 1495
- Rejestracja: 26 wrz 2005, o 17:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 71 razy
- Pomógł: 225 razy
wykres
Gdybyś miała
\(\displaystyle{ f(t)=4e^{it}, t [0, 2\pi]}\)
(u Ciebie jak mniemam argumentem f jest t)
to wykresem byłby po prostu okrąg o środku w punkcie (0,0) i promieniu 4, gdyż parametryzacja okręgu własnie tak wyglada \(\displaystyle{ z(t)=Re^{it}}\).
Tutaj mamy wycinek okręgu, zmienna t to jest kąt wiec juz łatwo sie domyslisz ktory to fragment okregu, jak nie to po prostu podstaw wartości graniczne i wyjdą Ci punkty ktore musisz połączyć.
\(\displaystyle{ f(t)=4e^{it}, t [0, 2\pi]}\)
(u Ciebie jak mniemam argumentem f jest t)
to wykresem byłby po prostu okrąg o środku w punkcie (0,0) i promieniu 4, gdyż parametryzacja okręgu własnie tak wyglada \(\displaystyle{ z(t)=Re^{it}}\).
Tutaj mamy wycinek okręgu, zmienna t to jest kąt wiec juz łatwo sie domyslisz ktory to fragment okregu, jak nie to po prostu podstaw wartości graniczne i wyjdą Ci punkty ktore musisz połączyć.