Dosyć skomplikowane przekształcenie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
paweld222
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 mar 2008, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin

Dosyć skomplikowane przekształcenie

Post autor: paweld222 »

Mam dane: \(\displaystyle{ A, b, c ,d, e}\)



i wyrażenie:
\(\displaystyle{ A=\mbox{Im}\left\{\left(\frac{{\epsilon}_2-{\epsilon}_3}{1-{\epsilon}_3}\right)\left[\frac{1-\left(1/{\epsilon}_2{\epsilon}_3 \right)\left({\epsilon}_2+{\epsilon}_3\right)b}{1-\left(1/{\epsilon}_3\right)\left(1+{\epsilon}_3\right)b}\right]\right\}}\)

gdzie:
\(\displaystyle{ \epsilon_2=c+ix}\)
\(\displaystyle{ \epsilon_3=d+ie}\)

Czyli wszystko jest dane oprócz tego nieszczesnego \(\displaystyle{ x}\). Nie wiem jak to zrobić.
Liczenie na piechotę? czy myślicie, że są jakieś inne rozwiązania.
ODPOWIEDZ