MAm zadanie:
Podaj interpretacje geometryczna \(\displaystyle{ z :\left| \frac{z+1}{z-1} \right| -1 0 }\)
Postac geometryczna liczby zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 3921
- Rejestracja: 10 gru 2007, o 20:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 1194 razy
Postac geometryczna liczby zespolonej
Przecież moduł liczby zespolonej jest zdefiniowany jako:
\(\displaystyle{ |z| = \sqrt{x^2 + y^2}}\)
\(\displaystyle{ |z| = \sqrt{x^2 + y^2}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 31 mar 2007, o 14:49
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: retyr
- Podziękował: 14 razy
Postac geometryczna liczby zespolonej
Wiem ale nie mam jakiegos szybszego sposobu?? nie chce mi sie wierzyc ze musze to podnosic do kwadratu. masakra z tego powstanieWasilewski pisze:Przecież moduł liczby zespolonej jest zdefiniowany jako:
\(\displaystyle{ |z| = \sqrt{x^2 + y^2}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 3921
- Rejestracja: 10 gru 2007, o 20:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 1194 razy
Postac geometryczna liczby zespolonej
Wygląda na to że nie. Ale nie będzie tak źle, przynajmniej mianowniki są takie same