Msam takie dziwne zadanko w ktorym nie wiem o co chodzi brzmi tak :
Wykaż , oblicz , zbadaj \(\displaystyle{ ReZ=1}\)po przekształceniu \(\displaystyle{ w=Z^2}\)
[ Dodano: 26 Lutego 2008, 19:44 ]
Re znaczy pewnie rzeczywiste zespolone =1 ?? no a przekszta łcic to prosto z potegowania w postaci tryg. Wlasnie niewiem o co chodzi w tym ReZ=1
Liczba zespolona po przekształceniu
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Liczba zespolona po przekształceniu
Ehh... TO przeciez podstawy \(\displaystyle{ \Re(z)}\) to czesc rzeczywista liczby zespolonej. Tj. majac liczbe zespolona postaci: \(\displaystyle{ z=a+bi}\), to:
\(\displaystyle{ \Re(z)=a\\\Im(z)=b}\)
POZDRO
\(\displaystyle{ \Re(z)=a\\\Im(z)=b}\)
POZDRO