Mam problem z zadaniem: po prostu nie wiem czym to gryźć W wyniku dzielenia wielomianu W przez wielomian Q otrzymano wielomian P oraz resztę R Wyznacz wielomian Q dla :
\(\displaystyle{ W(x)= x^{4} + x^{3} + 2x^{2} + 3x + 5 P(x)= x^{3} + 2x + 1 R(x)=4
W(x)=x^{4} + 3x^{3} + 3x^{2} + 4x + 5 P(x)=x+1 R(x)=3x+5}\)
Z góry dzięki
W wyniku dzielenia wielomianu W przez wielomian Q otrzymano
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11409
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3155 razy
- Pomógł: 748 razy
W wyniku dzielenia wielomianu W przez wielomian Q otrzymano
\(\displaystyle{ W=Q*P+R}\)
tj \(\displaystyle{ Q=\frac{W-R}{P}}\)
etc
tj \(\displaystyle{ Q=\frac{W-R}{P}}\)
etc