Równanie, pierwiastki i zbiór

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
maciejowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 11 lut 2008, o 11:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: dolny śląsk

Równanie, pierwiastki i zbiór

Post autor: maciejowy »

1. Rozwiązać równanie:
\(\displaystyle{ z^{6}=-\overline{z}}\)

2.Znaleźć wszystkie pierwiastki stopnia 3. Wykonać rysunek:
\(\displaystyle{ -1+ \sqrt{3}i}\)

3. Narysować zbiór:
\(\displaystyle{ { \overline{z}\in C: \frac{\pi}{3}}\)
Ostatnio zmieniony 11 lut 2008, o 12:05 przez maciejowy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ