Policzyć moduły

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
swpr
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 26 lis 2007, o 21:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 10 razy

Policzyć moduły

Post autor: swpr »

Witam,

jeżeli robię to źle, to poproszę o uświadomienie mnie

moduł liczby \(\displaystyle{ 5i}\) skoro \(\displaystyle{ |z| = \sqrt{x^{2}+y^{2}}}\), to \(\displaystyle{ |z|=\sqrt{0^{2} + 5^{2}}}\), co daje \(\displaystyle{ \sqrt{25}}\) a co daje \(\displaystyle{ 5}\)

moduł z \(\displaystyle{ 6+7i}\) \(\displaystyle{ |z| = \sqrt{6^{2} + 7^{2}}}\) \(\displaystyle{ \sqrt{36+49}}\) \(\displaystyle{ \sqrt{85}}\)
soocharek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 2 cze 2007, o 19:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 1 raz

Policzyć moduły

Post autor: soocharek »

Dobrze to robisz
ODPOWIEDZ