oblicz wartość wyrażenia

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
yonagold
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 183
Rejestracja: 17 cze 2007, o 21:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WROCEK
Podziękował: 63 razy
Pomógł: 7 razy

oblicz wartość wyrażenia

Post autor: yonagold »

Może to pytanie śmieszne ale czy:

\(\displaystyle{ \[
- i i = 1^{} ?
\]}\)


Będę wdzięczny za szybką odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2008, o 17:48 przez yonagold, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

oblicz wartość wyrażenia

Post autor: Szemek »

\(\displaystyle{ -i i = -1 i^2 = -1 (-1) = 1}\)
ODPOWIEDZ