Trzy zadania

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
luqasz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 385
Rejestracja: 30 gru 2006, o 14:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: rzeszów
Podziękował: 81 razy
Pomógł: 14 razy

Trzy zadania

Post autor: luqasz »

1)
\(\displaystyle{ \frac{(- \sqrt{3}+i)^{32} }{(i-1)^{6}}=2^{29}(- \frac{ \sqrt{3} }{2} +i \frac{1}{2})}\)
proszę o sprawdzenie
2)Narysuj na płaszczyznie zbiór A
\(\displaystyle{ A= Im(z-i)^{2}}\)
Ostatnio zmieniony 27 sty 2008, o 14:38 przez luqasz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ