Pare zadan z liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Mackor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 14 kwie 2007, o 23:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z daleka
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 6 razy

Pare zadan z liczb zespolonych

Post autor: Mackor »

Zaznaczyc na płaszczyznie Gaussa :

1.\(\displaystyle{ \sqrt{z + \frac{}{ z^{2} } }= \frac{1}{2} Imz}\)
2.\(\displaystyle{ arg( \frac{z ^{3} }{i - 1})= \frac{3.14..(PI)}{4}}\)
3.\(\displaystyle{ \left| z -1 \right| ^{2} + 4 ft| Imz \right| = 5}\)
ODPOWIEDZ