Jak to graficznie zilustrować?
\(\displaystyle{ \{ z C:|z^2|=1+Imz \}}\)
Ilustracja graficzna
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Ilustracja graficzna
\(\displaystyle{ x^2+y^2=1+y\\
x^2+y^2-y=1\\
x^2+(y-\frac{1}{2})^2-\frac{1}{4}=1\\
x^2+(y-\frac{1}{2})^2=\frac{5}{4}}\)
A to juz latwo narysowac POZDRO
x^2+y^2-y=1\\
x^2+(y-\frac{1}{2})^2-\frac{1}{4}=1\\
x^2+(y-\frac{1}{2})^2=\frac{5}{4}}\)
A to juz latwo narysowac POZDRO