witam
rozwiaz w zborze liczb rzeczywisty prosze od podstaw bo nie rzumiem:(
\(\displaystyle{ (1+2i)x-y= \frac{3}{i}}\).
Z gory dziekuje
zbior liczb rzeczywistych
-
- Użytkownik
- Posty: 45
- Rejestracja: 10 lis 2006, o 18:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
zbior liczb rzeczywistych
Nie jestem do konca przekonany, czy o to chodzilo. W zbiorze liczb rzeczywistych - czyli \(\displaystyle{ \Im z=0}\). Co nam daje:
\(\displaystyle{ (1+2i)x=y+\frac{3i}{i^2}\\
(1+2i)x=y-3i\\
y=(1+2i)x+3i\\
y=x}\)
POZDRO
\(\displaystyle{ (1+2i)x=y+\frac{3i}{i^2}\\
(1+2i)x=y-3i\\
y=(1+2i)x+3i\\
y=x}\)
POZDRO
-
- Użytkownik
- Posty: 45
- Rejestracja: 10 lis 2006, o 18:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa