zaznacz na płaszczyźnie Gaussa
\(\displaystyle{ \Re(\frac{1}{z})=\frac{1}{4}}\)
Zaznacz na płaszczyźnie
-
- Użytkownik
- Posty: 281
- Rejestracja: 29 gru 2006, o 15:49
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Tarnowskie Gory
- Podziękował: 84 razy
- Pomógł: 53 razy
- Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Zaznacz na płaszczyźnie
\(\displaystyle{ \frac{1}{z}=\frac{1}{x+yi}=\frac{x-yi}{x^2+y^2}}\)
więc
\(\displaystyle{ Re\left(\frac{1}{z}\right)=\frac{x}{x^2+y^2}=\frac{1}{4}}\)
itd.
więc
\(\displaystyle{ Re\left(\frac{1}{z}\right)=\frac{x}{x^2+y^2}=\frac{1}{4}}\)
itd.