Całki funkcji zespolonej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
flatron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 lis 2007, o 21:38
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk

Całki funkcji zespolonej

Post autor: flatron »

Obliczyć całki funkcji zespolonej:

a) \(\displaystyle{ \oint_{C} \frac{dz}{ (z ^{2} +4) (z+2)}}\) ,po okręgu \(\displaystyle{ C: |z-2i|=3}\)

b) \(\displaystyle{ \int_{C} \overline{z} dz}\) , po łuku okręgu \(\displaystyle{ C: z(t)=cost+i sint}\) , \(\displaystyle{ t \langle - \frac {\pi}{ 2}, \frac{\pi }{ 2}\rangle}\)


Z góry dziękuję za pomoc
ODPOWIEDZ