mam małe problemy z tymi dwoma przykładami
\(\displaystyle{ Im(z)^{3}-i=0}\)
\(\displaystyle{ Re(z)^{2}>Im(z^2)}\)
Dziękuje z góry za pomoc
Obliczyć i narysować
-
- Użytkownik
- Posty: 57
- Rejestracja: 15 wrz 2007, o 15:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 25 razy
Obliczyć i narysować
Należy zauważyć, że
\(\displaystyle{ Im(z)^{3}=-y^{3} \\ Re(z)^{2}==x^{2} \\ Im(z^{2})=2xy}\)
\(\displaystyle{ Im(z)^{3}=-y^{3} \\ Re(z)^{2}==x^{2} \\ Im(z^{2})=2xy}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 813
- Rejestracja: 6 cze 2007, o 12:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Kąty Wrocławskie
- Pomógł: 206 razy
Obliczyć i narysować
w drugim przypadku mamy \(\displaystyle{ x>0, x>2y}\) oraz \(\displaystyle{ x}\)