Mam problem z kilkoma przykłądami, a mianowicie:
1. Rozwiązać równanie - \(\displaystyle{ z ^{6} = (3+i) ^{12}}\) - tutaj miałem taki patent żeby lewą strone policzyć ze wzoru de'M na potęgowanie, a później całość de'M na pierwiastkowanie, ale nie wiem czy dobrze kombinuje ?
2. Obliczyć sumę - \(\displaystyle{ 1+ \frac{ \sqrt{3}-1 }{2} + ( \frac{ \sqrt{3}-i }{2}) ^{2}+...+( \frac{ \sqrt{3}-i }{2}) ^{20}}\)
3. Narysować na płaszczyźnie liczb zespolonych dla których \(\displaystyle{ \frac{3\Pi}{2} }\)