4\(\displaystyle{ (\frac{8+9i}{1-2i}}\)-|6+8i|)^2=\(\displaystyle{ z^{4}}\)
jak rozwiązać takie równanie?
pytanie o takie równanie
- Sir George
- Użytkownik
- Posty: 1145
- Rejestracja: 27 kwie 2006, o 10:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z Konopii
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 203 razy
pytanie o takie równanie
1.
\(\displaystyle{ \frac{8+9i}{1-2i}\ =\ 5i-2}\)
2.
\(\displaystyle{ \big|6+8i\big|\ =\ 10}\)
3.
\(\displaystyle{ 4\left(\frac{8+9i}{1-2i}-\big|6+8i\big|\right)^2\ =\ 476-480i}\)
4.
\(\displaystyle{ z\,=\,1+5i\quad\vee\quad z\,=\,5-i\quad\vee\quad z\,=\,-1-5i\quad\vee\quad z\,=\,-5+i}\)
.
.
5.
\(\displaystyle{ 2(5i-12)\ =\ 10i-24\ =\ 1+10i-25\ =\ (1+5i)^2}\)
\(\displaystyle{ \frac{8+9i}{1-2i}\ =\ 5i-2}\)
2.
\(\displaystyle{ \big|6+8i\big|\ =\ 10}\)
3.
\(\displaystyle{ 4\left(\frac{8+9i}{1-2i}-\big|6+8i\big|\right)^2\ =\ 476-480i}\)
4.
\(\displaystyle{ z\,=\,1+5i\quad\vee\quad z\,=\,5-i\quad\vee\quad z\,=\,-1-5i\quad\vee\quad z\,=\,-5+i}\)
.
.
5.
\(\displaystyle{ 2(5i-12)\ =\ 10i-24\ =\ 1+10i-25\ =\ (1+5i)^2}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 46
- Rejestracja: 16 paź 2007, o 17:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 4 razy
pytanie o takie równanie
nie do konca rozumiem co tu naspailes bo wyliczasz pierwistki w pkt 4, nie wiem nagle skad potem robisz kropki i pojawia sie pkt 5 tez nie wiadomo jak :
- Sir George
- Użytkownik
- Posty: 1145
- Rejestracja: 27 kwie 2006, o 10:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z Konopii
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 203 razy
pytanie o takie równanie
... a tak sobie... Punkt 5. dopisałem już po wszystkim, bo zauważyłem, że można łatwo to obliczyć...
Rozwiązanie kończy się na punkcie 4.
Przy okazji... jak jest strona, na której podpowiadają, to proszę nie myśleć, że już nie trzeba myśleć...
Rozwiązanie kończy się na punkcie 4.
Przy okazji... jak jest strona, na której podpowiadają, to proszę nie myśleć, że już nie trzeba myśleć...