mam problem z takim przykładem: narysować zbiory liczb zespolonych z spełniających podany waunek:
\(\displaystyle{ A=\lbrace z C, Im(z^{3})}\)
narysować zbiory liczby zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 394
- Rejestracja: 5 maja 2007, o 22:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wieluń
- Pomógł: 99 razy
narysować zbiory liczby zespolonej
\(\displaystyle{ 3x^2y-y^3 3x^2-y^20 3x^20 \sqrt{3}|x|}\)
Ostatnio zmieniony 31 paź 2007, o 10:03 przez Lukasz_C747, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 158
- Rejestracja: 1 lis 2005, o 21:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Pomógł: 41 razy
narysować zbiory liczby zespolonej
A nie prosciej z postaci trygonometrycznej?
\(\displaystyle{ Im(z^{3})=Rsin3\alpha}\)
stad
\(\displaystyle{ sin3\alpha}\)
\(\displaystyle{ Im(z^{3})=Rsin3\alpha}\)
stad
\(\displaystyle{ sin3\alpha}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 394
- Rejestracja: 5 maja 2007, o 22:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wieluń
- Pomógł: 99 razy
narysować zbiory liczby zespolonej
Na pewno szybciej, ale jeśli mamy rysować zbiór rozwiązań to nie jestem pewien czy łatwiej
-
- Użytkownik
- Posty: 293
- Rejestracja: 4 paź 2007, o 18:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: ja mam wiedzieć ?
- Podziękował: 68 razy
- Pomógł: 3 razy
narysować zbiory liczby zespolonej
Lukasz dzięki ale nie wiem jak to narysować, matematyke miałem na poziomie podstawowym a na lekcji robilsismy gora trzy zadania-tak byla moja klasa
a jak zrobic jeszcze takie cos:
\(\displaystyle{ B=\lbrace z C, Im(z^{2}) qslant Re(z^{2})\rbrace}\)
[ Dodano: 2 Listopada 2007, 15:48 ]
prosze o podpowiedzi
a jak zrobic jeszcze takie cos:
\(\displaystyle{ B=\lbrace z C, Im(z^{2}) qslant Re(z^{2})\rbrace}\)
[ Dodano: 2 Listopada 2007, 15:48 ]
prosze o podpowiedzi
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
narysować zbiory liczby zespolonej
\(\displaystyle{ z^{2}=(a+bi)^{2}=a^{2}-b^{2}+2abi\\
\Re{(z^{2})}=a^{2}-b^{2}\\
\Im{(z^{2})}=2ab}\)
teraz tylko narysować
\Re{(z^{2})}=a^{2}-b^{2}\\
\Im{(z^{2})}=2ab}\)
teraz tylko narysować