Narysować zbiór

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Evans945
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 gru 2021, o 22:15
Płeć: Mężczyzna
wiek: 19

Narysować zbiór

Post autor: Evans945 »

Potrzebuję pomocy przy takim zadaniu:
Nie wiem nawet od jakiej strony to ugryźć, ani się to dobrze nie dzieli ani nie rozpisuje :c

Narysować zbiór:

\(\displaystyle{ A = \left\{ z \in \CC : \Im\left( \frac{z+2i}{iz+1}\right) = 0 \right\}}\)
Ostatnio zmieniony 10 gru 2021, o 22:26 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Narysować zbiór

Post autor: a4karo »

Standardowo `z=x+iy` i usuwasz "zespoloność" z mianownika
ODPOWIEDZ