Cześć, może trochę gł upie, ale może ktoś mi wytłumaczyc jak policzyć te dwa przykłady? W momencie kiedy jest samo \(\displaystyle{ z}\) i liczby w module to rozumiem jak to napisać, ale co kiedy jest \(\displaystyle{ -z}\) lub np \(\displaystyle{ z^2}\) ? wtedy nie mam pojęcia co robić, a kolos się zbliża
\(\displaystyle{ \left| \frac{z+1}{z^2+1} \right| \le 1 }\)
\(\displaystyle{ 3 \left| z-1\right| \le \left| z^2-1 \right| < 6\left| z+1 \right| }\)
Liczba zespolona na płaszczyźnie
Liczba zespolona na płaszczyźnie
Ostatnio zmieniony 30 lis 2021, o 17:45 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.