Układ równań w liczbach zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Bitinful
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 22 lis 2009, o 17:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 25 razy
Pomógł: 4 razy

Układ równań w liczbach zespolonych

Post autor: Bitinful »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu układu równań
\begin{cases}
\left| x\right|+\left| y\right| =\left| x-1\right|+\left| y+1\right| \\
\left| x\right| +\left| x+y\right| =\left| x-1\right| +\left| 1-x-y\right| , \end{cases}
\(\displaystyle{ x,y \in \mathbb{C}}\).
ODPOWIEDZ