Cześć, robię kurs etrapeza i muszę obliczyć równanie zespolone, ale nie wiem jak się za nie zabrać, mógłby mi ktoś wyjasnic krok po kroku? c: Z góry dziękuję! <3
\(\displaystyle{ |z-1|+z^*=3}\)
gdzie \(\displaystyle{ z^*}\) to sprzężenie liczby zespolonej
nie wiem co zrobić z tym modułem, gdy w nim jest jeszcze jedynka
Równania zespolone
Równania zespolone
Ostatnio zmieniony 10 lis 2020, o 15:49 przez Dasio11, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niedozwolony zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm.
Powód: Niedozwolony zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm.
- JHN
- Użytkownik
- Posty: 668
- Rejestracja: 8 lip 2007, o 18:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Radom
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 206 razy
Re: Równania zespolone
Post do poprawki, bez kodu \(\displaystyle{ \LaTeX}\) nie przejdzie... Dla zachęty:
Niech
\(\displaystyle{ z=a+bi}\)
wtedy
\(\displaystyle{ \sqrt{(a-1)^2+b^2}+a-bi=3+0\cdot i}\)
Pozdrawiam
Niech
\(\displaystyle{ z=a+bi}\)
wtedy
\(\displaystyle{ \sqrt{(a-1)^2+b^2}+a-bi=3+0\cdot i}\)
Pozdrawiam
Re: Równania zespolone
Nie rozumiem o co chodzi że bez kodu LATEX nie przejdzie, jestem nowy na portalu
-
- Administrator
- Posty: 34296
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: Równania zespolone
To przeczytaj Regulamin, który zaakceptowałeś przy rejestracji: Regulamin, zwłaszcza rozdział III. Żebyś potem nie dziwił się, jak Twoje posty zaczną trafiać do Kosza.
JK