zbiór na płaszczyźnie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
siemakapi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 20 kwie 2020, o 10:35
Płeć: Mężczyzna
wiek: 21

zbiór na płaszczyźnie

Post autor: siemakapi »

Naszkicuj na płaszczyźnie zespolonej zbiór \(\displaystyle{ \left| \frac{z+3}{z-2i} \right| \ge 1 }\)
Awatar użytkownika
Dasio11
Moderator
Moderator
Posty: 10226
Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 40 razy
Pomógł: 2362 razy

Re: zbiór na płaszczyźnie

Post autor: Dasio11 »

Zacznij od użycia wzoru na moduł ilorazu liczb zespolonych.
siemakapi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 20 kwie 2020, o 10:35
Płeć: Mężczyzna
wiek: 21

Re: zbiór na płaszczyźnie

Post autor: siemakapi »

A mógłbyś mi to rozpisać bo nie ogarniam jak się do tego zabrać wgl
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34295
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: zbiór na płaszczyźnie

Post autor: Jan Kraszewski »

siemakapi pisze: 22 maja 2020, o 16:39 A mógłbyś mi to rozpisać bo nie ogarniam jak się do tego zabrać wgl
A którego fragmentu wskazówki Dasia11 nie rozumiesz?

Nie rozdajemy gotowców.

JK
ODPOWIEDZ