Obraz prostych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
p13
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 10 lis 2019, o 20:01
Płeć: Mężczyzna
wiek: 19
Podziękował: 18 razy

Obraz prostych

Post autor: p13 »

Cześć, pomożecie mi z tym zadaniem?

Znaleźć i naszkicować obrazy prostych \(\displaystyle{ \Re\left( z \right) = 1 }\) oraz \(\displaystyle{ \Im\left( z\right) = 2}\) w odwzorowaniu z \(\displaystyle{ 7 \rightarrow z ^{2} - 1 }\).

Wyszły mi równania:
\(\displaystyle{ y = \sqrt{x ^{2} - 2 } }\)
i \(\displaystyle{ y = \frac{1}{2} }\)
:oops:
Ostatnio zmieniony 15 sty 2020, o 19:11 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34331
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5204 razy

Re: Obraz prostych

Post autor: Jan Kraszewski »

p13 pisze: 15 sty 2020, o 18:15w odwzorowaniu z \(\displaystyle{ \red{7} \rightarrow z ^{2} - 1 }\).
A co to?

JK
ODPOWIEDZ