Zilustruj na płaszczyźnie zespolonej zbiór

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
rivit
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 163
Rejestracja: 28 paź 2018, o 17:31
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 70 razy
Pomógł: 2 razy

Zilustruj na płaszczyźnie zespolonej zbiór

Post autor: rivit »

Zilustruj na płaszczyźnie zespolonej zbiór:

\(\displaystyle{ \left\{z \in \CC: 3 \left| z+i\right| \le \left| z^{2}+1\right| < 5 \left| z - i\right| \right\}}\)

Po długiej walce dostałem rownania 2 okręgów:
\(\displaystyle{ x^{2} + \left( y-1\right)^{2} \ge 9 \wedge x^{2} + \left( y+1\right)^{2} < 25}\)
AU
AU
2cPCrPs.png (11.59 KiB) Przejrzano 71 razy

CZy móglby ktoś to sprawdzić?
Ostatnio zmieniony 22 lis 2018, o 22:10 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ