\(\displaystyle{ \left|a+bi-1+3i \right| \le 3 \vee ab > 0}\)
Proste zadanko, ale mimo to nie jestem pewien czy moje rozwiązanie jest poprawne, więc proszę o weryfikacje
Zaznaczyć na wykresie rozwiązanie
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 3 lis 2018, o 12:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 7918
- Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 1671 razy
Re: Zaznaczyć na wykresie rozwiązanie
\(\displaystyle{ ( |z - (1 -3i)| \leq 3 ) \wedge ( x\cdot y >0).}\)
Część wspólna \(\displaystyle{ I}\) i \(\displaystyle{ III}\) ćwiartki płaszczyzny Gaussa, bez wspólnych osi układu _ _ _ i wnętrze koła domkniętego o środku w \(\displaystyle{ z_{0}= 1 -3i}\) i promieniu \(\displaystyle{ r = 3.}\)
Wygląda na rysunek wykonany poprawnie.
Część wspólna \(\displaystyle{ I}\) i \(\displaystyle{ III}\) ćwiartki płaszczyzny Gaussa, bez wspólnych osi układu _ _ _ i wnętrze koła domkniętego o środku w \(\displaystyle{ z_{0}= 1 -3i}\) i promieniu \(\displaystyle{ r = 3.}\)
Wygląda na rysunek wykonany poprawnie.