Rozwiązać równania:
\(\displaystyle{ \left| z\right| + z = 8 + 4i}\)
Jak można je ugryźć...?
Równanie z modułem i liczbą zespoloną
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8585
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3351 razy
Re: Równanie z modułem i liczbą zespoloną
\(\displaystyle{ \sqrt{a^2+b^2}+a+ib=8+i4\\
\begin{cases} \sqrt{a^2+b^2}+a=8 \\ b=4 \end{cases}\\
\begin{cases} a=3 \\ b=4 \end{cases}}\)
\begin{cases} \sqrt{a^2+b^2}+a=8 \\ b=4 \end{cases}\\
\begin{cases} a=3 \\ b=4 \end{cases}}\)