\(\displaystyle{ z+\left| z\right|+ \overline{z} =3}\)
Dochodzę do etapu \(\displaystyle{ 3 x^{2}-12x+9= y^{2}}\) i nie wiem jak to narysować albo dalej przekształcić.
Proszę o pomoc (nie wiem jak w LaTeX zapisuje się sprzeżenie).
Pozdrawiam
Narysuj zbiór rozwiązań równania na płaszczyźnie zespolonej.
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 19 lip 2017, o 18:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Tarnów
- Podziękował: 5 razy
-
- Administrator
- Posty: 34296
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: Narysuj zbiór rozwiązań równania na płaszczyźnie zespolo
Nie wiem, czy dobrze Ci wyszło, ale \(\displaystyle{ 3 x^{2}-12x+9= y^{2}}\) to hiperbola. Masz
\(\displaystyle{ 3 x^{2}-12x+9= y^{2}\\
3(x^2-4x+4)-y^2=3\\
(x-2)^2-\frac{y^2}{3}=1}\)
JK
\(\displaystyle{ 3 x^{2}-12x+9= y^{2}\\
3(x^2-4x+4)-y^2=3\\
(x-2)^2-\frac{y^2}{3}=1}\)
JK
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 19 lip 2017, o 18:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Tarnów
- Podziękował: 5 razy