Zbieżność szeregu zespolonego

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
FikiMiki94
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 16 lis 2017, o 17:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 8 razy

Zbieżność szeregu zespolonego

Post autor: FikiMiki94 »

Zbadać zbieżność szeregu: \(\displaystyle{ \sum_{n=0}^{ \infty } \frac{ \sqrt{n}-i }{n+1}}\)
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2018, o 18:45 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Zbieżność szeregu zespolonego

Post autor: a4karo »

Z czym konkretnie masz problem?
FikiMiki94
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 16 lis 2017, o 17:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 8 razy

Zbieżność szeregu zespolonego

Post autor: FikiMiki94 »

Nie wiem z jakiego kryterium skorzystać.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Zbieżność szeregu zespolonego

Post autor: a4karo »

Najpierw trzeba pomyśleć.

Kiedy zbiezny jest szereg o wyrazach zespolonych?
ODPOWIEDZ