Czy funkcja jest holomorficzna?
-
- Użytkownik
- Posty: 39
- Rejestracja: 2 paź 2017, o 18:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 16 razy
Czy funkcja jest holomorficzna?
Czy taka funkcja \(\displaystyle{ f(z)= \sqrt{|\Re(z)\Im(z)|}}\) jest holomorficzna? Wydaje mi się, że nie jest dla \(\displaystyle{ z=0}\) .
Ostatnio zmieniony 3 lut 2018, o 14:29 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- Dasio11
- Moderator
- Posty: 10226
- Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 40 razy
- Pomógł: 2362 razy
Re: Czy funkcja jest holomorficzna?
Wystarczy wiedzieć, że każda funkcja holomorficzna przyjmująca wyłącznie wartości rzeczywiste jest stała (na składowych spójności).