ciężki wyznacznik

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
cichy767
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 23 paź 2016, o 18:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 12 razy

ciężki wyznacznik

Post autor: cichy767 »

\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}2,42 \cdot e^{-j26,5^{\circ}}&7,85 \cdot 10^{3} \cdot e^{-j64,5^{\circ}}\\6,74 \cdot 10^{-4} \cdot e^{j2,3^{\circ}}&2,42 \cdot e^{-j26,6^{\circ}}\end{array}\right]}\)
Tutaj próbowałem to w matlabie wpisać ale z tego co wiem wynik jest zły...
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

Re: ciężki wyznacznik

Post autor: leg14 »

Jakiej konkretnie pomocy potrzebujesz?
cichy767
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 23 paź 2016, o 18:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 12 razy

ciężki wyznacznik

Post autor: cichy767 »

Nie wiem czy mam dobry wynik a jeśli nie to jak to wpisać do matlaba lub innego programu
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

ciężki wyznacznik

Post autor: leg14 »

Dobrze wpisałeś moim zdaniem
ODPOWIEDZ