równanie liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
mad17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 10 paź 2017, o 11:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz

równanie liczb zespolonych

Post autor: mad17 »

Rozwiąż równanie

\(\displaystyle{ z^2-4z+5}\)

Wyszło mi
\(\displaystyle{ z_1=2-i \\
z_2=2+i}\)


Co teraz się robi?.Kurcze w internecie nie mogę znaleźć ogólnej instrukcji...
Ostatnio zmieniony 5 lis 2017, o 14:54 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Używaj indeksów górnych i dolnych.
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

równanie liczb zespolonych

Post autor: kerajs »

Raczej:
mad17 pisze:\(\displaystyle{ z^2-4z+5=0}\)

Wyszło mi \(\displaystyle{ z_1=2-i}\)
\(\displaystyle{ z_2=2+i}\)

Co teraz się robi?
Rozwiązałeś równanie. Zabierasz się więc za kolejne zadanie lub zamykasz zeszyt.
ODPOWIEDZ