przykłady liczby zespolone

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
mg8
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 29 lis 2016, o 19:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

przykłady liczby zespolone

Post autor: mg8 »

Witam, czy moglibyście sprawdzić i ewentualnie poprawić mi następujące przykłady z liczb zespolonych?
\(\displaystyle{ z_{1} = i, z_{2} = 1- i}\)

a) \(\displaystyle{ |z_{1}| \cdot z_{2} = 1-i}\)
b) \(\displaystyle{ z_{1} \cdot z_{2} = 1+i}\)
c) \(\displaystyle{ z_{1} + z_{2} = 1}\)
d) \(\displaystyle{ \frac{1}z_{1} = 1}\)
e) \(\displaystyle{ z_{2} ^2 = 1+i}\)
Ostatnio zmieniony 8 gru 2016, o 13:52 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a.
miodzio1988

przykłady liczby zespolone

Post autor: miodzio1988 »

a) ok
b) ok
c) ok
d) źle, pokaż jak liczysz
ODPOWIEDZ