Przedstaw w postaci algebraicznej
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 7 gru 2016, o 21:32
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 1 raz
Przedstaw w postaci algebraicznej
\(\displaystyle{ z=4 \left( \cos 7 \times \frac{ \pi }{3} + i\sin 7 \times \frac{ \pi }{3} \right)}\)
Ostatnio zmieniony 8 gru 2016, o 11:27 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 7 gru 2016, o 21:32
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 1 raz
Przedstaw w postaci algebraicznej
Bo mi wyszło \(\displaystyle{ 2-2\sqrt{3}i}\) chciałam żeby ktoś mi się pomógł upewnić
Ostatnio zmieniony 8 gru 2016, o 11:27 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 1017
- Rejestracja: 21 mar 2009, o 11:11
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 167 razy
- Pomógł: 152 razy
Przedstaw w postaci algebraicznej
\(\displaystyle{ \sin \frac{7}{3}\pi=\sin \frac{\pi}{3}}\).
Zatem masz błąd w znaku. Prawidłowa odpowiedź to:
\(\displaystyle{ 2+2\sqrt{3}i}\)
Zatem masz błąd w znaku. Prawidłowa odpowiedź to:
\(\displaystyle{ 2+2\sqrt{3}i}\)
Ostatnio zmieniony 8 gru 2016, o 15:41 przez squared, łącznie zmieniany 1 raz.