wzor de Moivre'a
-
- Użytkownik
- Posty: 153
- Rejestracja: 14 paź 2016, o 15:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznan
- Podziękował: 33 razy
wzor de Moivre'a
korzystajac ze wzoru de Moivre'a wyraz \(\displaystyle{ \cos 4 \alpha}\) i \(\displaystyle{ \sin 4\alpha}\) za pomoca funkcji \(\displaystyle{ \cos\alpha}\) i \(\displaystyle{ \sin\alpha}\).
Ostatnio zmieniony 16 paź 2016, o 12:22 przez Kaf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Stosuj LaTeX do wszystkich symboli matematycznych.
Powód: Stosuj LaTeX do wszystkich symboli matematycznych.