2 zadania z zespolonymi z n-tymi potęgami

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
ankaaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 25 sie 2007, o 19:03
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: otchłań

2 zadania z zespolonymi z n-tymi potęgami

Post autor: ankaaa »

hej wszystkim pomożcie biednej studentce przygotowujacej sie do kampanii wrzesniowej w 2 zadaniach :

1. \(\displaystyle{ |z + 1|^n = |z - 1|^n}\)

2. \(\displaystyle{ (z - i)^n = (z + i)^n}\)

DZIEKI WIELKIE

Ogłoszeń się już nie czyta, bo po co...
luka52
Ostatnio zmieniony 25 sie 2007, o 19:20 przez ankaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11406
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3155 razy
Pomógł: 748 razy

2 zadania z zespolonymi z n-tymi potęgami

Post autor: mol_ksiazkowy »

\(\displaystyle{ (|\frac{z + 1}{ z - 1}}|)^n=1}\)
ankaaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 25 sie 2007, o 19:03
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: otchłań

2 zadania z zespolonymi z n-tymi potęgami

Post autor: ankaaa »

dzieki za pomoc ale nie wiem co mam z tymi równaniami robić dalej....
ODPOWIEDZ