rozwiazac rownanie zespolone

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
patryk1000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 7 cze 2007, o 19:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: rtggbfg

rozwiazac rownanie zespolone

Post autor: patryk1000 »

\(\displaystyle{ |\overline z|^2+(1+i)\overline z=0}\)
Awatar użytkownika
Emiel Regis
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1495
Rejestracja: 26 wrz 2005, o 17:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 71 razy
Pomógł: 225 razy

rozwiazac rownanie zespolone

Post autor: Emiel Regis »

\(\displaystyle{ z = x+iy}\)
\(\displaystyle{ \overline z = x-iy}\)
Potem porównaj czesci rzeczywiste i zespolone.
patryk1000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 7 cze 2007, o 19:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: rtggbfg

rozwiazac rownanie zespolone

Post autor: patryk1000 »

Drizzt pisze:\(\displaystyle{ z = x+iy}\)
\(\displaystyle{ \overline z = x-iy}\)
Potem porównaj czesci rzeczywiste i zespolone.

ok dzieki
ODPOWIEDZ