Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Dario1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1371
Rejestracja: 23 lut 2012, o 14:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 70 razy
Pomógł: 14 razy

Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej

Post autor: Dario1 »

Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej zbiory liczb zespolonych spełniających podane warunki:

a)\(\displaystyle{ \frac{\left| z+2\right| }{\left| z-i\right| } \le 1}\)
b)\(\displaystyle{ \frac{\left| z-2i\right| }{\left| 2z+3\right| } \le 1}\)
ODPOWIEDZ