Holomorficzność funkcji

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
przemek_19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 1 gru 2014, o 15:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

Holomorficzność funkcji

Post autor: przemek_19 »

Witam, mam pytanie dlaczego ta funkcja nie jest holomorficzna:

\(\displaystyle{ f(z)=\sin |z|}\)
miodzio1988

Holomorficzność funkcji

Post autor: miodzio1988 »

Bo np nie spełnia warunków C-R
przemek_19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 1 gru 2014, o 15:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

Holomorficzność funkcji

Post autor: przemek_19 »

Ale jak z takiej funkcji wyciągnąć część urojoną i rzeczywistą?
miodzio1988

Holomorficzność funkcji

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ z=x+iy}\)
przemek_19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 1 gru 2014, o 15:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

Holomorficzność funkcji

Post autor: przemek_19 »

a dobra tu nie będzie części urojonej po prostu o to chodzi?
Dualny91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 414
Rejestracja: 11 paź 2015, o 15:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 98 razy

Holomorficzność funkcji

Post autor: Dualny91 »

Albo Inaczej: \(\displaystyle{ f}\) jest rozszerzeniem funkcji nieróżniczkowalnej rzeczywistej \(\displaystyle{ g \colon \mathbb{R} \to \mathbb{R}, g(x)=\sin(|x|)}\).
ODPOWIEDZ