Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
-
kojotek
- Użytkownik
- Posty: 125
- Rejestracja: 5 cze 2007, o 22:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: poznan
- Podziękował: 20 razy
Post
autor: kojotek »
oblicz \(\displaystyle{ \left( \frac{1+i \sqrt{3} }{1-i} \right) ^{20}}\)
-
miodzio1988
Post
autor: miodzio1988 »
Postać wykładniczą proponuję. Licznik i mianownik oddzielnie
-
kojotek
- Użytkownik
- Posty: 125
- Rejestracja: 5 cze 2007, o 22:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: poznan
- Podziękował: 20 razy
Post
autor: kojotek »
a potem jak podstawie to się to skróci?
-
miodzio1988
Post
autor: miodzio1988 »
Powinno