Korzystając ze wzoru de Moivre’a obliczyć:

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Mortify1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 22 lis 2015, o 20:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Korzystając ze wzoru de Moivre’a obliczyć:

Post autor: Mortify1 »

\(\displaystyle{ ( \sqrt[5]{2} - i\sqrt[5]{2} )^{15}}\)

Jak policzyć cosφ i sinφ
miodzio1988

Korzystając ze wzoru de Moivre’a obliczyć:

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ \sqrt[5]{2}}\) daj przed nawias i dalej prosto
ODPOWIEDZ