\(\displaystyle{ |z+1|=|i-z|}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{(x+iy+1)^{2}} = \sqrt{(i-x-iy)^{2}}}\)
\(\displaystyle{ 2x+2iy+2+2xi- y^{2} -y=0}\)
I znowu utknęłam w miejscu, gdzie próbuję przedstawić to w postaci iloczynu.
Narysować zbiór liczb zespolonych na płaszczyźnie
-
- Użytkownik
- Posty: 875
- Rejestracja: 8 paź 2009, o 10:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: R do M
- Podziękował: 56 razy
- Pomógł: 234 razy
Narysować zbiór liczb zespolonych na płaszczyźnie
Źle stosujesz moduł liczby zespolonej, powinno być:
\(\displaystyle{ |z+1|=|x+iy+1|=|x+1+iy|=\sqrt{(x+1)^2+y^2}}\)
\(\displaystyle{ |z+1|=|x+iy+1|=|x+1+iy|=\sqrt{(x+1)^2+y^2}}\)