Hej,
Czy mógłby ktoś pomóc w rozwiązaniu tego równania:
\(\displaystyle{ z^{6} +z^{3} \overline{z} + \overline{z}^{2}}\)
oraz wytłumaczyć jak obliczyć \(\displaystyle{ \cos \left( \frac{\pi}{5} \right)}\) ?
Z góry dzięki za pomoc
Równanie i wartość funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 174
- Rejestracja: 15 sty 2009, o 17:28
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 40 razy
- Pomógł: 12 razy
Równanie i wartość funkcji
Ostatnio zmieniony 6 lis 2015, o 09:53 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 22210
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3755 razy
Równanie i wartość funkcji
Kosinus najprościej kalkulatorem. Kiedyś były jeszcze tablice funkcji trygonometrycznych.
A równania nie napisałeś. Jakieś samodzielne próby?
A równania nie napisałeś. Jakieś samodzielne próby?
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy