Zbiór liczb zespolonych, podwójna nierówność

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Frynio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 115
Rejestracja: 10 paź 2015, o 02:55
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 32 razy

Zbiór liczb zespolonych, podwójna nierówność

Post autor: Frynio »

Witam. Otóż polecenie zadania brzmi tak:

W układzie Oxy zaznaczyć zbiory liczb zespolonych spełniających warunki:

\(\displaystyle{ 3\le\left|3iz-6\right|\le\sqrt{10}}\)

Kompletnie nie mam pojęcia jak to zrobić...
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

Zbiór liczb zespolonych, podwójna nierówność

Post autor: Kartezjusz »

\(\displaystyle{ z=ai+b}\)
ODPOWIEDZ